Terugblik op 2017 en 2018

 

Het subdoel van ODF is om bij te dragen aan een betere wereld door steun te geven aan projecten waarbij kinderen betrokken zijn. Wij hebben bijvoorbeeld dit jaar reeds kinderen gesteund bij het AZC in Rijswijk door een leuk feest te organiseren voor de kinderen. Ook hebben wij recent via stichting IHO-EBRAR, 100 voedselpakketten en kleding bekostigd voor weeskinderen in Turkije. Wij zijn dus al bezig met diverse projecten te steunen, hulp is immers per direct nodig. Ons hoofddoel is uiteindelijk om de kinderen in Afrika te helpen, maar dit soort kleine projecten willen wij ook graag steunen. 

https://www.facebook.com/International-Help-Organization-Ebrar-899484870093978/?pnref=story  

Dit zijn de eerste stappen in de goede richting. Deze initiatieven, met de diverse ANBI stichtingen, om zo voorzichtig kennis te maken en elkaar te kunnen leren kennen. De eerste basis is gelegd voor verdere uitbreiding en samenwerking in 2019.

 

                                                                                                                                    Terugblik op 2019

 In de plaats Tsimba in Kenia is in 2002 in samenwerking met het Hofstad Lyceum de Chirimani Primary School gebouwd. Dit jaar heeft het Hofstad Lyceum een actiedag georganiseerd om mee te helpen aan de renovatie van deze school. Ook ODF heeft deze actie gesteund door 51 nieuwe schoolbanken beschikbaar te stellen en dat leverde beelden op waar ODF bijzonder trots op is. ODF wenst de scholieren van de Chirimani Primary School heel veel leerzame uurtjes toe in hun nieuwe schoolbanken!

 

In het verleden heeft ODF kinderen gesteund bij het AZC in Rijswijk met een leuk en gezellig feest. Ook mocht ODF via stichting IHO-EBRAR, 100 voedselpakketten en kleding bekostigen voor weeskinderen in Turkije.

 

ODF werkt graag samen met organisaties die scholen bouwen in Afrika. ODF is geïnteresseerd in het bieden van steun aan onderwijsprojecten in Uganda, Burkina Faso en Kenia. Daarnaast is ODF op zoek naar geschikte projecten die de leefomstandigheden van kinderen die te maken hebben met de vluchtelingencrisis verbeteren en armoede bestrijden in Turkije. Dit wil ODF doen door het financieel of anderszins ondersteunen van projecten opgestart ten behoeve van het leveren van voedsel, kleding en onderdak. Door gebruik te maken van ons netwerk en het spreken van de taal kan ODF op korte termijn successen boeken.