Activiteiten 2019

Mei 2019

In mei 2019 vond er een sponsorloop plaats voor Kenia op het Hofstad Lyceum te Den Haag. De opbrengst van deze sponsorloop was voor het goede doel van de school; de Chirimani Basisschool in Kenia. De school had verschillende doelen waar voor gesponsord kon worden. Nieuwe bankjes voor de leerlingen, speel materiaal of een bijdrage voor de omheining van de school in Kenia. ODF gaf de bijdrage van 1000 euro ter besteding van de aanschaf van nieuwe bankjes. Er zijn 50 bankjes gemaakt door de plaatselijke meubelmaker, waardoor zeker 100 leerlingen zo niet 150 leerlingen kunnen zitten in het lokaal.

Juli 2019

De vereniging/moskee is gevestigd te Schiedam in de wijk Nieuwland. Binnen de moskee worden niet alleen gebedsdiensten verricht, maar wordt ook veel aandacht besteed aan sociaal maatschappelijke activiteiten. De vereniging heeft ten doel het bevorderen van godsdienstige, culturele, sociale en maatschappelijke belangen van moslims. De vereniging heeft een donatie ontvangen van € 1500,00 voor de aanschaf van 6 zonnepanelen.

Oktober 2019

Kennismaking met Jan Kersbergen en Marijke Paap van Stichting Tunajenga. Jan en Marijke hebben met hun stichting tal van projecten in Kenia. ODF kwam door de sponsorloop op het Hofstad Lyceum in contact met hen.  Het wekte de interesse van Orhan. Wat doen zij met hun stichting, wie controleert, wat bereiken zij? Het gaf tal van vragen. Er vond een mooie ontmoeting plaats op het kantoor in de Spiegelstraat. Daar bleef het niet bij. Plannen en voorbereidingen  werden gemaakt om mee te gaan naar Kenia in Januari 2020.