Maart 

 

Ramadanpakketten in Nador Marokko

 

Bedankbrief aan bestuur ODF

Lieve WellDoeners,

Dankzij jullie gulle steun en de steun van onze nieuwe samenwerkingspartner ODF, een goede doelen stichting die naast eigen activiteiten ook andere projecten steunt, hebben wij ongeveer tussen de  270 – 280 behoeftige gezinnen kunnen verblijden met goed gevulde levensmiddelenpakketten voor de Ramadan.

Het was werkelijk ontroerend om te zien hoezeer deze gebaren van liefde en zorg gewaardeerd werden door de gemeenschap. De blije gezichten en de dankbaarheid die we ontvingen, herinnerden ons er opnieuw aan hoe krachtig en verbindend het is om elkaar te ondersteunen en te helpen. Een beeldcompilatie van deze hartverwarmende gebeurtenis is bijgevoegd.

JULLIE hebben dit wederom mogelijk gemaakt. Dank jullie wel vanuit het diepst van ons hart. Op naar nog veel meer mooie acties in de toekomst! De eerstvolgende is al in voorbereiding.. stay tuned!

De bijdrage bedroeg 10.000 Euro

 

Ramadanpakketten in Kenia

Al enkele jaren ondersteunt de Orhan Demir Foundation (ODF) 300 gezinnen in Kenia met voedselpakketten gedurende de Ramadan. Ook families die totaal geen support krijgen en erg hulpbehoevend zijn, (kinderen en ouderen met een handicap en albino’s) ontvingen een pakket. Het pakket bevatte dit jaar dezelfde producten; alleen de hoeveelheid was veranderd in 2 kg rijst, 2 kg tarwemeel, 2,5 kg bonen, 2 kg suiker, 3 liter bakolie, 1 pk thee, 1 pk bakpoeder, 3,25 kg spaghetti, 1 pk zout en 6 kg maïsmeel. Bij de Saini Academy kwamen de families bijeen van de moskee en de school. De school heeft nl. een omheining, zodat er een goede controle kan plaats vinden, wie er op het terrein naar binnen komt. De families waren zeer dankbaar. Kinderen konden weer een chapati krijgen, sommigen hadden in 2 maanden door gebrek aan voedsel dit niet kunnen eten. De grote hoeveelheid meel in het pakket, maakt dit mogelijk. Ook de sterke harmabee in Kenia, delen met elkaar, zorgt voor voedsel voor véél meer mensen dan de 300 gezinnen, die een pakket hebben gekregen.

Orhan Demir Foundation (ODF) heeft hiervoor 10.000 Euro bijgedragen.

Ramadanpakketten in Tsjaad

Stichting Mumsema biedt hulp aan mensen in nood en armoede waarin primaire behoeften zoals onderdak, voedsel, kleding, water en onderwijs niet vanzelfsprekend zijn. Zij letten hierbij op mensen die het meest kwetsbaar zijn; zij die zonder hulp niet in hun eerste levensbehoefte kunnen voorzien.
Daarnaast zetten zij zich in voor zowel korte als lange termijn projecten. Hierbij kunnen o.a. worden genoemd aardbevingen, natuurrampen, oorlogen etc. De Orhan Demir Foundation(ODF) heeft Stichting Mumsema financiële ondersteuning gegeven om voedselpakketen te kunnen kopen.

De bijdrage bedroeg 20.000 Euro.