Januari 

 

Voortgang van de bouwprojecten die in november 2020 van start zijn gegaan n.l.

 

Renovatie Masjid Imani Moskee te Kanana en het realiseren van de  drinkwater voorziening

 

Voortgang bouwactiviteiten van de klaslokalen bij de Saini Academy

Plastering en schilderen van de klaslokalen oude gebouw

 

Februari

 

Voedselhulp voor de bevolking in Jemen

Jemen worstelt al jaren met interne onrust en politieke problemen. De bevolking probeert het hoofd te bieden aan de moeilijke omstandigheden waarin zij leven. Zij lijdt honger en is afhankelijk van de hulp van externe organisaties.

De Europe Aid Foundation, is een van deze organisaties die als doel heeft slachtoffers en hulpelozen over de hele wereld een helpende hand te bieden. De stichting, die sinds haar oprichting haar activiteiten uitvoert zonder enige politieke en ideologische opvattingen, blijft achter de armen, wezen en iedereen staan die hulp nodig heeft, zonder discriminatie van religie, taal en ras. Zij is op zoek naar sponsoren die financiële hulp kunnen bieden om de bevolking in Jemen te helpen met voedsel.

Om Europe Aid Foundation te ondersteunen heeft De Orhan Demir Foundation een financiële bijdrage van 30.000 euro gegeven voor voedselpakketten in Jemen.

Video waarin de Europe Aid Foundation de sponsoren, o.a. Orhan Demir Foundation, bedankt voor hun financiële bijdragen.

 
Klik op onderstaande link voor de video.

Yemen Acil Yardim 2021 1 – YouTube

 

Mei

 

Voedselpakketten voor Eid Mubarak

 

In de week van 5 mei zijn er op diverse plekken in Kenia in het gebied rond Ukunda, South Coast of Kenya  538 voedselpakketten uitgedeeld. Dit was een groot succes. Weken en weken van voorbereiding zijn er aan voorafgegaan; mail verkeer, apps en de vele telefoongesprekken. Hartverwarmend was het pakket voor Halfan, een man geboren in 1918 en dus 103 jaar oud. De schoolgemeenschap denkt aan zijn mensen. Op het filmpje Halfan met het hoofd van de school.

Klik op onderstaande link voor de video

Halfan 103 jaar oud – YouTube

De voedselpakketten zijn mogelijk gemaakt dankzij de donatie van de Orhan Demir Foundation. De inhoud van de pakketten is o.a. samengesteld in overleg met Orhan Demir. In het pakket zat: 20 kg meel, 5 kg rijst, 5 kg bonen, 4 kg suiker, 1kg aardappels, ½  kg tomaten, 5 liter bakolie,  1 liter handwas, 2 pk supergetti, 1 pk thee, 1 pk zout en 1 blik bakpoeder.  Op 5, 6, 7 en 8 mei vond de voedseldistributie plaats. Op 12 mei was het Suikerfeest, waarvoor de families een feestelijke maaltijd konden klaarmaken samen met hun dierbaren. Bijzonder om te vermelden is dat 538gezinnen een voedselpakket hebben ontvangen, waarbij bijna 2700 mensen, (als wij ervan uit gaan dat een gezin uit gemiddeld 5 personen bestaat) van een mooi Suikerfeest hebben kunnen genieten. Totaal gedoneerd € 22.600

De Orhan Demir Foundation wordt bedankt voor al de voedselpakketten die door een prachtige bijdrage mogelijk zijn gemaakt.

Juli

 

Eid al-Adha Kenia 2021

 

Woensdag 21 juli werden de vleespakketten uitgedeeld voor Eid al-Adha. Voor deze datum is gekozen in overleg met het bestuur van de Masjid Moskee in Kanana te Kenia. De slacht vond plaatst na het ochtendgebed. Maanden geleden zijn de voorbereidingen al begonnen en waren de stieren gereserveerd voor het Offerfeest. Maar met trots kunnen wij zeggen, dat het een zéér geslaagd Offerfeest was. Elk pakket woog 4 kg. Meer dan 300 gezinnen hebben een pakket ontvangen. Bij elkaar hebben ongeveer 1800 mensen daardoor, van een feestelijke maaltijd met vlees kunnen genieten. De meeste pakketten werden uitgedeeld bij de Saini Academy, waar de gezinnen van de moskee bijeen waren gekomen. Dit vanwege de strenge maatregelen voor bijeenkomsten door de Covid 19. De anderen pakketten gingen naar gezinnen in Ukunda en ook de kwetsbare ouderen op een andere school werden niet vergeten. De hoofdonderwijzer kwam deze pakketten persoonlijk halen, hij zorgt daarbij goed voor de “ouderen” rondom zijn schoolgemeenschap. Trots en dankbaar zijn wij. De Orhan Demir Foundation heeft € 3600,00 gedoneerd.